اگر حوادث خونبار 4 دهه اخرافغانستان را در نظر بگیریم، در مسایل جنگ و صلح سرنوشت ما را همیشه دیگران در چوکات منافع خود شان رقم زده اند. زما نیکه کابل مستقیم وارد مذاکرات میشود ، پروسه مذاکرات توسط حلقات معین هم از داخل هم از بیرون به منظور تضعیف موقف کابل سبوتاژ و مین گذاری می گردد . در حوادث ثور دوم و بن اول شاهد بودیم که حوادث در کدام مسیر انکشاف کرد.حل مشکلات افغانستان با پاکستان با انکه راه طولانی و پیچیده را در پیش دارد، شجاعت میخواهد. امریکا و انگلیس از روی منافع شان و بنابر انکشاف اوضاع در منطقه سر کابل و اسلام اباد فشار انداخته تا مشکلات شان را از راه مذاکرات حل و فصل نمایند.حال این مربوط کابل میشود که از این چانس چگونه در جهت تامیت صلح و ثبات و ختم جنگ نیابتی که خواست اولی مردم ما است استفاده میکند.   مسکو ، دهلی و تهران و طرفدارانش از این مذاکرات نا راضی به نظر میرسند ، چونکه در مذاکرات حضور مستقیم ندارند. روی همین دلیل از یک طرف از نگرانی از افزایش فعالیت های داعش در افغانستان حرف میزنند و از سوی دگر بطور اشکار و پنهان با گروهای طالبان بدون حضور و موافقه کابل درحال مذاکرات میباشند. جالب اینکه روسیه قصد دارد تا داعش را در «افغانستان» هدف قرار دهد! به این ترتیب یکبار دیگر میخواهند تا افغانستان را به میدان جنگ رقابتی و بزکشی بیشتر و خونبارتر مبدل سازند. مسکو - دهلی یک بار هم جرات نکرد تا لانه های تروریزم را که در پاکستان است و منطقه از همانجا مورد تهدید قرار دارد ،هدف قرار دهند . انها همیشه از مردم افغانستان میخواهند منحیث بلنداژ و سپر دفاعی در برابر منافع شان استفاده نمایند و بس.!

در اخر میخواهم بگویم که زمان یکبار دگر ثابت ساخت که، حضور و مداخله نظامی بیگانه ها در کشور ما در تضاد با منافع ملی ما قرار گرفته، این حضور ها :

مارا بیشتر به جان هم انداخت.

ما را بیشتر متفرق و چند پارچه ساخت.

ما را بیشتر ضعیف و تنبل ساخت.

ما رابیشتر در افراطیت و تحجر و بنیاد گرایی غرق کرد.

ما را بیشتر وابسته و مجبور و احتیاج   و حریص ساخت.

ما را بیشتر بی رحم و بد اخلاق ساخت.

سر برای ما نماند و همه در فرار اند.

افغانستان را از رشد طبیعی باز ماند.

خلاصه اینکه تا زمانیکه افغان ها سرنوشت خود را خود شان به دست نگیرند و مشکلات ذات البینی شانرا با خود و با همسایگان خود شان حل و فصل نکنند ، داستان همان خرک و همان درک ادامه خواهد داشت.

زلمی نصرت

دنمارک

عقاید نویسنــــدگـان لـــزوما نظــر هـــوډ نمی باشــد