یک روزنامه نگار اسرائيلى فاش کرده  که  اظهار دشمنى حکومت ايران عليه دولت اسرائيل، غير حقيقى است، او به نقل از کارشناسان اسرائيلى ادعاکرده است: منافع مشترک زیادی بین تل آویو وتهران، به خصوص درمقابله با محور جهان عربِ سنی مذهب است.
أمنون لورد ، روزنامه نگار اسرائيلى چندروز پیش در یادداشتی در روز نامه “مکور ریشون” بااشاره به تحلیل ها وگزارش های کارشناسان اسرائيلى مثل أورى لوبرانى وتسورى ساغيه ،می گوید به رغم شعارهای ضد اسرائيلى ايران، اساسا برنامه هسته ای تهران برضد تل آویو نيست، بلكه بر ضد محور جهان عرب سنی مذهب است.
اين روزنامه نگار اسرائيلى در ادامه به نقل از يك سفيربزرگ غربی در واشنگتن می گوید :بزرگان یهود مقیم نیویورک که اصالتا ایرانی می باشند گفته اند ،ایرانیان و اسرائیلیان باهم دوست هستند و برنامه هسته ای کشورشان برضد دشمنان ایران در منطقه به خصوص پاکستان سنی مذهب است که در شرق این کشور واقع شده است . این خبر درحالیست که پاکستان تنها کشور اسلامی است که از سلاح هسته ای برخوردار است.
أمنون لوردتوضیح می دهد که ایرانیان و اسرائيليان از نظر طرزتفکر وامنیت قومیشان تشابه ونزدیکی زیادی با هم دارند و به همین دلیل نیازی به دشمنی با همدیگر نیز ندارند.
شایان ذکر است که پیشتر نیز حکومت ایران با اسرائيل روابط پنهانی و معامله تسلیحات نظامی داشتند که رسانه ها، آن ها را رسوا کردند . این معامله به ماجرای ایران–کنترا معروف شد.
ماجرای ایران–کنترا که به ماجرای مک‌فارلین و ماجرای ایران گیت نیز معروف است، به معامله تسلیحاتی ایران با ایالات متحده آمریکا و اسرائیل از ۲۰ اوت ۱۹۸۵ تا ۴ مارس ۱۹۸۷ (۲۹ مرداد ۱۳۶۴ – ۱۳ اسفند ۱۳۶۵) بازمی‌گردد. آنطور که رسانه ها نوشته اند ،در این ماجرا آمریکا از طریق نفوذ ایران سعی در آزادسازی گروگان‌های آمریکایی در لبنان کرد و در ازای آن برخی قطعات ادوات جنگی و نظامی را که به واسطه تحریم امکان فروش آنها به ایران نبود، در اختیار ایران قرار داد. پول فروش این تسلیحات به طور پنهانی به شورشیان نیکاراگوئه موسوم به کنترا داده می‌شد. اسرائیل نیز بخشی از معامله فروش تسلیحات به ایران را در دست گرفت و از این طریق سعی در شکست‌نخوردن ایران در مقابل جبهه متحد عربی مخالف اسرائیل داشت.این ماجرا به وسیله نامه منوچهر قربانی فر به فتح الله امید نجف آبادی اطلاع رسانی شد وبرای اولین بار در ایران دربیت آیت الله منتظری مطرح شد. گفته می‌شود سید مهدی هاشمی به وسیله روزنامه الشراع لبنان این ماجرا را فاش کرد. کنگره آمریکا در آن زمان کمک مالی به شورشیان نیکاراگوا را ممنوع کرده بود و ماجرای ایران–کنترا بعد از رسوایی واترگیت بزرگ‌ترین رسوایی سیاسی آمریکا لقب گرفت.

از : دیپلوماسی

نوشته های مشابه :

ــ همکاری ایران و اسرائیل" در یک پروژه علمی بزرگ

برای خوانش این نوشتار اینجا کلیک کنید