ایا امریکایی ها کنترول بگرام را بدست آورده میتوانند؟

هنوز ترامپ به کاخ سفید داخل نشده ، تدابیر و اقدامات آن اعلان نگردیده که مبصرین و تحلیلگران بروی برخی قرینه ها ، در نظر گیری نقاط متشنج جهان و وضعیت داخلی آمریکا در باره اقدامات آینده ترامپ ابراز نطر می‌کنند.

از برجستگی های این تبصره ها بحث در مورد افغانستان و گفته های دوران کامپین های انتخاباتی ترامپ است که می‌گفت( بگرام را دوباره می‌گیرد ) .

اگر قرار باشد که شعارهای کامپاینی ترامپ عملی گردد او باید تدابیری را برای بدست آوردن مجدد پایگاه نظامی بگرام روی دست گیرد .

آیا ممکن است ؟

طبق سنجشهای نظامی ــ استخباراتی مراجع آمریکایی ؛ پایگاه نظامی بگرام ارزش استراتژیک برای آمریکا علیه چین را دارد که طیارات جنگی آمریکا با گذشت یک ساعت می‌تواند مواضع مورد نظر در چین را مو د حمله قرار دهد .

مسئله دیگر کامپاینی ترامپ خاتمه دادن به جنگ اوکراین است . عده ای از صاحب نظران به این باور اند که شاید معامله ای در میان اید تا در بدل آغاز کار برای ختم جنگ اوکراین روسیه در مورد حضور نظامی مجدد آمریکا به پایگاه نظامی بگرام خاموشی اختیار کند .

استراتژیست‌های روسیه بخوبی می‌دانند که در جریان ۲۴ سال اول قرن ۲۱ مراجع سیاست ساز و استراتژیست‌های آمریکا آسیای میانه را از لحاظ اقتصادی ، سیاسی و نظامی پیوسته مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده طرح های در مورد دسترسی به این مناطق ارائه کرده اند . نفوذ در آسیای میانه از طرق معاملات تجاری ، اقتصادی ، استخباراتی و ایجاد بی ثباتی از نظر مراجع آمریکایی دور نیست . داعش یکی ازین وسایل جهت تغییر وضعیت در آسیای میانه میباشد .

آیا روسها طبق این فرضیه حاضر به کدام معامله خواهند شد ؟ با حفظ سیالیت سیاست و در نظر داشت منافع کشورها این امکان بعید به نظر میرسد زیرا :

۱-حضور احتمالی مجدد ( شاید ناممکن و غیر عملی ) آمریکا در بگرام یعنی سمتدهی همه نوع فعالیت‌های ضد ثبات در آسیای میانه از داخل خاک افغانستان که روسها هیچگاه به چنین حالت تن در نخواهند داد .

۲ ـ  روسها عقبه آسیایی شانرا که از لحاظ اقتصادی ، تولیدات زراعی ، وسعت ساحه و بازار فروش و نیروی کار اهمیت حیاتی دارد را از دست نمی‌دهند.

۳-- نشانه های انقطاب جهانی به این زودی و آسانی از هم نخواهد پاشید ، درین انقطاب همکاری و همسویی روسیه و چین با کشورهای بریکس صبغه استراتژیک دارد که به هیچوجه روسها با معامله خاموشی بگرام - اوکراین همکار استراتژیک(چین ) را با جمله اعضای بریکس از دست نمی‌داهد. توافق و معامله در مورد بگرام یعنی ختم همکاری های استراتژیکی و پا گذاشتن روی اهداف پیش گرفته شده بوده ، چین را با مصیبت فاصله یک ساعته پرواز های جنگنده های آمریکایی درگیر می‌سازد و این مظهر فروپاشی همکاری کشور های مشترک المنافع ، سازمان دفاع جمعی و بریکس میباشد .

اگر چنین پلانی در نزد مراجع استخباراتی ، نظامی آمریکا و شخص ترامپ وجود داشته باشد و روسها احتمال چنین توافق را در نظر داشته باشند دومین فریب استراتژیست‌های آمریکا را می‌خورند و بار دیگر مانند دوران گورباچف بازنده سیاست می‌گردند.

عقاید نویسنــــدگـان لـــزوما نظــر هـــوډ نمی باشــد